Elementit

A Plus Elementit Oy valmistaa elementtejä omakotitaloihin, halli sekä teollisuus rakennuskohteisiin.

Valmistamme ulkoseinät 250mm – 500mm, väliseinät 166mm -200mm, alapohja, välipohja, laattapohja elementtejä, ikkuna ja ovi aukkoon asennuskehyksiä, IV kanavan eristeitä 100mm – 250mm, putkieristeitä 50mm – 300mm,

Seinät eivät tarvitse lisäeristystä, voidaan valaa noin 3m kerrallaan.

Elementit valmistetaan Liedossa, raaka-aine toimittaja Suomesta.

Elementit eivät ime kosteutta. Hyvä äänen eristys.

Merkittävästi parempi lämmöneristyskyky (U-arvo) alkaa 0.17 – 0.09

Rakenteeseen ei synny halkeamia, nopeampi rakentaa, pienemmillä kuluilla.

Ei tarvita nostokoneita tai raskaita telineitä. Vähentää kustannuksia, kevyt ja tosi nopea rakentaa.

Valaminen mahdollista myös talvella, nopeampi betonin kuivuminen.

Elementit kestävät pakkasta, lunta ja vettä. Voi myös työskennellä vesisateella, tai talvella rakentaa.

Talvirakentamisessa otetaan huomioon betoni laadun ja betonin suojaus vedeltä/lumelta.

Elementit ovat palamattomia ei syty tuleen.

Helppo tehdä sähkö ja putkityöt/ läpiviennit seiniin. Lattiaan ei tarvitse piikkausta eikä tarvitse timanttiporausta.

Ulko ja sisärappaus voidaan tehdä heti. Rappauslaastilla menekki on merkittävästi pienempi.

 

ANTURASTA SOKKELIIN
Elementit suunniteltu sopimaan suoraan anturan päälle sokkeliharkkoon. Elementit kiinnitetään uretaaniliimalla. Sokkeliharkko kerroksia ladotaan suunnitelmien mukaan 2-3 kerrosta. Rakenne suunnittelian mukaan laitetaan harjateräkset.
Löytyy kolmea eri kokoa jotka menevät suoraan anturan päälle (330mm/400mm/500mm).

ALA JA VÄLIPOHJA ELEMENTIT
Meiltä löytyy 6 eri vaihtoehtoa ala- ja välipohja elementtiä, jotka ovat maavaraisia ja rossipohjaisia, jotka korvaavat ontelolaatat (suomessa ensimmäinen vastaava tuote). Elementit voidaan asentaa kahden henkilön työvoimalla ja valmistaa yhden henkilön avulla. Samaan elementtiin voidaan upottaa myös palvelu putket. Viemäri, vesi, IV kanavat ja kaapelit.

IKKUNA, OVI JA PALKIT

Valmistamme 6 eri kokoista aukko elementtiä. Ikkuna- ja oviaukkojen ylitykset voidaan tehdä omalla elementillämme tosi helposti. Aukot tehdään (OIK elementillä) jolloin valunaikaisen tuen tarve on pienempi ja elementin avulla ikkunoiden ja ovien asennus helpottuu merkittävästi.

VALAMINEN JA TUKEMINEN
Elementtien kertavalukorkeus on maksimissaan 2.5m-3m jonka ansiosta rakentaminen on nopeampaa. Seinävalukorkeus vaihtelee työmaakohtaisesti. Valubetonina suositellaan juotos betonia C30. Seinät voi myös koota valmiiksi ja valaa esim 3m korkeuteen ympäri taloa kiertäen ja valaen tasaisesti n.75cm kerrallaan. Seinien valunaikainen tukeminen voidaan tehdä esim. 50×100 puutavaralla. Valu tuet voidaan hyväksikäyttää jos taloon tulee puu tai tiiliverhoilu julkisivuun.

IKKUNOIDEN JA OVIEN ASENNUS
Ikkunoiden ja ovien asennusta varten suositellaan (OIK elementtiä) jolloin ikkunat ja ovet saadaan helposti asianmukaisilla kiinnikkeillä betoniin kiinni.

KATTORISTIKOIDEN ASENNUS
Kattoristikon asennusta varten elementti rakenteen ylimpään kerrokseen kiinnitetään ohjauspuut betoniosan kohdalle. Ohjauspuun ja betonin välissä käytetään eristenauhaa tai bitumikermiä.

ULKOSEINIEN JA SISÄTILOJEN PINNOITUS
Rappaus on elementtiin yleisin pinnoitustapa. Elementtiin sopii melkein kaikki rappausaineet, varmista kuitenkin rappausaine valmistajalta yhteensopivuus EPS materiaalille. Ennen rappausta varmistetaan elementin puhdas pinta. Se tulee karhentaa esim, Raspia tai muuta karhinta työkalua käyttäen ja puhdistaa seinäpinta pölystä ja epäpuhtauksista. Rappauksessa käytetään metalli tai muovi/kuitu pohjaista verkkoa.

Sisätiloihin voidaan käyttää yleistä kipsi/betoni pohjaista tasoitetta. Suositellaan myös sisätilojen rappaukseen rappausverkkoa. Kaikkiin kulmiin suositellaan käyttämään kulmaprofiili kiinteällä lasikuituverkolla.

Elementtiin soveltuu ulkoverhoiluksi puupinnoitus. Elementtien valun aikana käytetyt tukipuut ovat verhoilun pohja.

Elementtiin käy myös tiiliverhoilu jonka kiinnitys toimii tukipuihin muovisiteillä tai poraamalla seinään metallisiteellä kiinni. Suositellaan tiiliverhoiluun siteeksi 0.3-0.4 metallilanka muurauksen aikana kiinnitetään elementin sisällä olevaan harjateräkseen noin 4kpl neliöltä pituus riippuen seinän paksuudesta plus ilmarako.

PUTKITYÖT JA LÄPIVIENNIT
Rakennuksen tarvittavat läpiviennit on suositeltavaa tehdä ennen betonivalua, jolloin tekeminen käy vaivattomasti elementtin läpi. Uritukset putkille ja johdoille tehdään elementin pintaan sähkökäytteisellä urittaja koneella.

PÄÄTYKOLMIOT
Myös rakennuksen päätykolmiot voi tehdä samalla elementillä, se on suositelluin tapa rapattuun ulkoverhoukseen. Päätykolmio voidaan toteuttaa myös kattotuoli + levytys tavalla.